Biografie Leen Zijlmans

Leen is geboren op 27-03-1956 te Raamsdonkveer,

Omdat de ouders van Leen een reizend bestaan leidde, is hij voor het grootste deel opgevoed door zijn Oma. Op de lagere school is zijn zang talent ontdekt. Er werd een schoolmusical georganiseerd en Leen kreeg hierin de hoofdrol met het liedje ‘mama’ van de welbekende Heintje.

Zijn vader legde verder contact met Pierre Kartner (Vader Abraham). Hierdoor ontstond, dat er een aantal singeltjes werden opgenomen onder de naam Leentje. Al heel snel bleek ook dat Leen niet alleen talent had voor zingen maar ook achter het drumstel was hij zeer verdienstelijk. Hij werd drummer bij diverse orkesten en werkte inmiddels bij zijn vader. Al snel bleek dat artiest zijn en werken bij zijn vader niet meer te combineren was, dus koos Leen voor het artiestenvak. Dat het leven van artiest zijn erg hard bleek te zijn heeft ook Leen ervaren en koos ervoor om te vertrekken naar Ibiza om daar op te gaan optreden voor de Amerikanen. Dit heeft hij een aantal jaren gedaan maar Nederland bleef natuurlijk zijn thuisland en besloot terug te keren om zich in Nederland professioneel te gaan bezig houden met muziek.

Leen met een eigen stijl, bleef zich zelf trouw, volgde zijn hart en maakt muziek die bij hem past en bij vele fans. De fans hebben ook altijd geloofd in Leen en in zijn liedjes. Duidelijk is dat zijn eigen stijl, zijn eigen manier van leven zeker de vruchten heeft afgeworpen, want in 2020 is Leen 50 jaar in het vak. Deze 50 jaar zijn gegaan met ups en downs maar met veel plezier ook wat hij heeft gehaald uit zijn liedjes over, liefde, geluk, kleinkinderen, gewoon dus liedjes over het leven, want dat is Leen en dat maakt hem en zijn vele schare fans gelukkig. De 50 jaar gaan niet zomaar voorbij want momenteel zijn de voorbereidingen bezig van een aantal concerten: 50 JAAR LEEN, NET EVEN ANDERS. 12 december 2 concerten in het Chassé Theater in Breda, en enkele andere volgen.

Trots, ja natuurlijk, want dit jubileum viert Leen met shows, kleinschalig met maximaal 200 personen, want dat is Leen, dicht bij zijn publiek nooit afstandelijk.

Voor alle informatie: www.50jaarleen.nl

Leen Zijlmans

Mijn herinneringen

LeenZijlmans

Ik kan niet zeggen wat ik voel

Leen Zijlmans

Blijf wie je bent

Leen Zijlmans

Alleen met jou

Leen Zijlmans

Moments to remember

Leen Zijlmans

Pluk de dag met Leen

Leen Zijlmans

…komt naar je toe